Zetes Confidens tijdstempeldiensten

Η Zetes είναι ο πρώτος αναγνωρισμένος πάροχος υπηρεσιών χρονοσήμανσης με έδρα το Βέλγιο

22/10/2019

 

Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2019 – H ZetesConfidens, ο αναγνωρισμένος πάροχος υπηρεσιών εμπίστευσης για ηλεκτρονικές υπογραφές, είναι πλέον και επίσημα διαπιστευμένος πάροχος υπηρεσιών χρονοσήμανσης. Η χρονοσφραγίδα επιβεβαιώνει χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας την ώρα που προστίθεται μια ηλεκτρονική υπογραφή σε ένα αρχείο ή έγγραφο. 

 

Από τη θέσπιση του κανονισμού eIDAS της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016, οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες εμπίστευσης πρέπει να υποβάλλονται σε ενδελεχή έλεγχο. Αυτό είναι μια προϋπόθεση για να παρουσιάζονται ως Αναγνωρισμένοι Πάροχοι Υπηρεσιών Εμπίστευσης (Qualified Trust Service Provider - QTSP). «Με τη νέα διαπίστευση, είμαστε ο πρώτος πάροχος με έδρα το Βέλγιο που μπορεί να προσφέρει αναγνωρισμένες υπηρεσίες χρονοσήμανσης στην ευρωπαϊκή αγορά», αναφέρει ο Geert Peeters, Επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης & καινοτομίας του τμήματος People ID της Zetes.

«Η ψηφιακή υπογραφή υποδεικνύει ποιος υπέγραψε ένα αρχείο ή έγγραφο. Η χρονοσφραγίδα υποδεικνύει πότε υπογράφηκε», δηλώνει ο Peeters. Η χρονοσφραγίδα προσθέτει ψηφιακά τις πληροφορίες ημερομηνίας και ώρας σε μια ηλεκτρονική υπογραφή. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται ο εντοπισμός οποιωνδήποτε αλλαγών μετά από τη χρονική στιγμή της υπογραφής. 
Όλες οι αλλαγές που έγιναν πριν λάβει χώρα η ηλεκτρονική υπογραφή είναι στην ουσία νομικά έγκυρες.

 

Εγγυημένη αξιοπιστία
Οι χρονοσφραγίδες επιβεβαιώνουν χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας την ώρα που προστίθεται μια ηλεκτρονική υπογραφή σε ένα αρχείο ή έγγραφο. Ενισχύουν συνεπώς την ακεραιότητα του υπογεγραμμένου εγγράφου. Ωστόσο, δεν είναι εξίσου αξιόπιστα όλα τα εργαλεία χρονοσήμανσης. Οι περισσότερες κοινές χρονικές πηγές, όπως η ώρα του συστήματος ενός υπολογιστή, μπορούν εύκολα να παραποιηθούν.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να μπορούμε να βασιζόμαστε σε μια εγγυημένα αξιόπιστη χρονική πηγή. «Χάρη στη νέα διαπίστευση, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε αυτή τη σημαντική εγγύηση στους πελάτες μας», καταλήγει ο Peeters. 

 

Αρχή χρονοσήμανσης
Οι πελάτες μπορούν να απευθυνθούν στη Zetes Confidens για αναγνωρισμένες υπηρεσίες χρονοσήμανσης. Αυτό το τμήμα της Zetes συστάθηκε το 2018 και εστιάζει συγκεκριμένα στις υπηρεσίες εμπίστευσης για ηλεκτρονικές υπογραφές σε συμμόρφωση με τον κανονισμό eIDAS της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τμήμα λειτουργεί πλέον και ως αρχή χρονοσήμανσης (TSA) - ένα έμπιστο τρίτο μέρος για την προσθήκη χρονοσφραγίδων. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες χρονοσήμανσης της Zetes Confidens προμηθεύονται ένα «πακέτο» χρονοσφραγίδων οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν εντός μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.


Για περισσότερες πληροφορίες
Υπεύθυνη Τμήματος εταιρικής επικοινωνίας
Sandra Franchitti
Τηλ.: +32 2 790 38 90
Email: sandra.franchitti@zetes.com
 

Σχετικά με τη Zetes Confidens
Η Zetes Confidens είναι ένα τμήμα της Zetes που παρέχει υπηρεσίες εμπίστευσης για ηλεκτρονικές υπογραφές σε συμμόρφωση με τον κανονισμό eIDAS της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα των ηλεκτρονικών υπογραφών, από την εγγραφή μέχρι την πραγματική υπογραφή, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης πιστοποιητικών, της έκδοσης έξυπνων καρτών που περιέχουν πιστοποιητικά, των υπηρεσιών χρονοσήμανσης και μιας πλατφόρμας για online υπογραφή και ανταλλαγή εγγράφων. Οι λύσεις eaZy της Zetes Confidens (eaZyCert, eaZySign, eaZySeal, eaZyTime και eaZyID) διασφαλίζουν την απλή και πρακτική διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την προσθήκη αξιόπιστων και νομικά δεσμευτικών υπογραφών.
 

¿Más información?

Síguenos en LinkedIn